FD Gazelle

PERSBERICHT

VHB Groep eindigt in de top 3 van de FD Gazelle Internationaal 2024 Award

[Nederland, 11 april 2024] – De VHB Groep, een toonaangevend Nederlands familiebedrijf in de recyclingsector, is met trots in de top 3 geëindigd bij de FD Gazelle Internationaal Award 2024. Dit initiatief van ‘Het Financieele Dagblad’, erkent bedrijven uit Nederland met internationaal succes.

Het resultaat bevestigt de positie van VHB Groep als vertegenwoordiger van Nederlandse innovatie en ondernemersgeest op internationaal niveau. De erkenning onderstreept niet alleen de prestaties van de VHB Groep, maar ook haar voortdurende streven naar technologische innovatie in het hergebruik van grondstoffen.

Werner van Hemert, CEO van de VHB Groep, deelde zijn oprechte vreugde over deze prestatie:
“Het is een eer om finalist te zijn bij de FD Gazelle Internationaal Award 2024. We zijn er enorm trots op! Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van ons gepassioneerde team en het vertrouwen van onze partners en klanten. Dat we dit bereikt hebben bevestigt ons continue streven naar innovatie en inzet in het verleggen van grenzen binnen wat mogelijk is in de sector. Het weerspiegelt de impact en het internationale succes van onze snelgroeiende groep. Als finalist van de top 3 bij deze prijs blijven we uiteraard streven naar groei, circulariteit en technische innovatie.”

De vakjury van de FD Gazelle Internationaal Award 2024 geeft met deze prijs erkenning aan Nederlandse innovatie en ondernemingsgeest. De jury zegt daarover het volgende: “VHB Groep is een mooi voorbeeld voor ondernemerschap. Ze tonen doorzettingsvermogen door te blijven uitbreiden naar verschillende afzetmarkten. Het bedrijf heeft een hoge mate van hands-on mentaliteit, maar weet ondertussen goed waar het mee bezig is. Ze tonen durf en lef, mede dankzij de modulaire opbouw kunnen de installaties worden geüpdatet met de in eigen beheer ontwikkelde technieken. Het bedrijf is een belangrijke spil in verduurzaming met hun scheidingsinstallaties op het gebied van recycling”.

Over de VHB Groep

De VHB Groep is een vooraanstaande Nederlandse speler gespecialiseerd in de opwerking van bodemas (restproduct na afvalverbranding) en aanverwante diensten. Het bedrijf heeft een rijke historie van meer dan 90 jaar en is inmiddels in handen van de derde generatie. Er zijn inmiddels zo’n 220 medewerkers dagelijks voor de groep aan het werk in heel Europa. De omzet zal in 2024 circa EUR 100 mln. bedragen

De bedrijven onder de paraplu van de VHB Groep; Non-ferro Recovery Company, Aerinnova en Rock Solid werken samen om de volledige keten van bodemasopwerking aan te bieden. Non-ferro Recovery Company (NRC) verwerkt bodemas afkomstig van afvalenergiecentrales, waarbij non-ferrometalen en ijzer worden gescheiden. Deze non-ferrometalen worden verder gesorteerd bij Aerinnova in mono-stromen zoals koper, aluminium of zink, en verkocht op de wereldmarkt voor hergebruik als grondstof. Het minerale residu dat wordt gesorteerd bij NRC, wordt verkocht via Rock Solid.